Напълно обновената детската градина Снежанка“ бе открита днес в  Минерални

...
Напълно обновената детската градина Снежанка“ бе открита днес в  Минерални
Коментари Харесай

С близо 1 млн. лв. ремонтираха детска градина в Минерални ба...

Напълно обновената детската градина „ Снежанка “ бе открита през днешния ден в  Минерални бани. Детското заведение и филиалите му се посещават от 101 малчугани. 

Градината беше ремонтирана по план за възстановяване на просветителната инфраструктура, финансиран от Държавна фирма „ Земеделие “ с 924 481 лева От личния си бюджет Общината обезпечи още средства за обзавеждане и съоръжение на градината, сподели кметът Мюмюн Искендер.

В „ Снежанка “ има 9 групи, от които 3 в главната постройка в Минерални бани, 2 групи в Караманци и по една група в останалите две села. Сградата е с геотермално парно отопление. 

Откриването не празник   за децата. Изключително сме разчувствани с следващия сполучливо завършен план. Той е още от 2011 година, когато бе подложен като задание пред общинската администрация, сподели кметът Мюмюн Искендер. Първият план, който направихме за детска градина „ Снежанка ” с нейните филиали, бе по Програмата за енергийна успеваемост. Тръгнахме от покрива, след това саниране на самата постройка, замяна на дограма, само че по-късно видяхме, че би трябвало да се направи ремонт и вътре в постройката, сподели още той.

Детската градина се трансформира в едно в действителност райско кътче за децата, сподели шефът й  Деси Борисова. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР